Last news in Fakti

8 Юни, 2022 14:39 4 063 8

Lamborghini се похвали с голямо постижение

  • lamborghini-
  • urus-
  • производство-
  • aventador

Италианците направиха 20-хилядния Urus

Lamborghini се похвали с голямо постижение - 1

През 2018 година Lamborghini направи важна, но рискована крачка, която изглежда, че днес се отплаща отлично. Точно преди четири години италианската компания започна да продава SUV-то Urus, а през изминалите дни от фабриката в Сант'Агата Болонезе излезе и 20-хилядния произведен екземпляр. Юбилейният модел е боядисан в син Viola Mithras цвят с черни джанти и черни спирчани апарати. Колата отива към Азербайджан, където ще ѝ се радват.

Lamborghini се похвали с голямо постижение

По този начин Urus се превръща в най-бързо продаваното Lamborghini правено някога. Фабриката в италианското градче е нараснала буквално два пъти на размери след като през 2021 година тя се разпростира на 160 хиляди квадратни метра. Наети са и нови 500 служители, които да помагат за производството.

Lamborghini се похвали с голямо постижение

Интересно е, че повече от 70% от продажбите са към клиенти, които никога до сега не са притежавали Lamborghini. Високата проходимост и 4.0-литровият бензинов осмак с 650 конски сили определено са по вкуса на вече над 20 хиляди човека, които се радват на своите автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как

    5 0 Отговор
    Начи това не смради обаче три цилиндъра малка народна кола смради?

    Коментиран от #8

  • 2 ДалиаманеСалвадор

    1 14 Отговор
    Само не мен ли ми се вижда страшно грозен тоя автомобил ?

    Коментиран от #5

  • 3 123

    18 0 Отговор
    Галинчо знаеш ли колко са 160 хиляди квадратни километра. Това е близо един път и половина площта на цяла България. Доста големичка тая фабрика.
    Като преписвате поне да е вярно.
  • 4 Кеф

    1 0 Отговор
    Пюросангйе ще ги отвее тия ребрандирани шкоди
  • 5 абе смешко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДалиаманеСалвадор":

    карай си пасата и не го мисли много много ако въобще имаш кола
  • 6 1234

    3 0 Отговор
    Цветът бил Син...той пък е лилав,площа била 160хиляди м² км хахаха...пий си хапчетата писар!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Про100 100

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е как":

    Проблема е, че тия са произвели 20000 коли а малолитражките, които споменаваш са подминали 20млн... Усещаш ли разликата? И до колегата с ребрандираната шкода. Това всъщност е Ауди, което обижда конструкторите от Млада Болеслав 😜