Отидете към основна версия

6 348 27

Ford спира продажбите на Mustang Mach-E поради сериозен дефект

  • ford-
  • mustang-
  • mach-e-
  • дефект-
  • акция

В същото време компанията изтегля и 49 000 електрически коли, които вече са продадени

Ford Mustang Mach-E, сравнително нов модел в гамата на марката, има сериозен проблем: съществува риск от прегряване на батерията и рязка загуба на мощност. В тази връзка компанията поиска от дилърите временно да спрат продажбите на Mustang Mach-E, а също така обяви изтеглянето на повече от 49 хиляди автомобила. CNBC уточнява, че това са екземпляри от модела Mustang Mach-E, произведени между 27 май 2020 г. и 24 май 2022 г. в завода в Куаутитлан, Мексико.

По време на бързо зареждане или ако водачът активно ускорява, главните контакти на батерията с високо напрежение може да прегреят. Ако прегрят контактор се отвори по време на шофиране, това ще доведе до загуба на мощност, което ще увеличи риска от злополука. Ford обясни, че проблемът се решава чрез актуализация на софтуера. Според известие за изтегляне, подадено в Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), 48 924 Ford Mustang Mach-E, продадени в САЩ, подлежат на изтегляне.

Това не е първият открит дефект в модела. Например миналата година се оказа, че предните стъкла не са фиксирани правилно, а също така има проблеми с уплътняването на панорамните люкове. Поради тази причина към сервизите бяха изпратени 30 хиляди автомобила. А през май тази година беше изтеглена партида от 400 електрически автомобила, които поради софтуерна грешка спонтанно се ускоряват.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.

Свързани новини