Отидете към основна версия

4 249 11

Ръчно направено Pagani Huayra струва 14 милиона лева

  • pagani-
  • huayra-
  • codalunga

От колата ще бъдат произведени 5 броя

Хорацио Пагани е известен с това, че прави всичко възможно, за да изпълни желанията на клиентите си, когато става въпрос за автомобили, дори това да включва направата на изцяло нов модел на Pagani. Именно такъв е случаят, когато двама клиенти на компанията са попитали за удължена версия на Huayra. След повече от две години работа и узаконяване, ето че най-новият проект на компанията е готов и бе представен пред широката публика.

Pagani Huayra Codalunga е ръчно направен модел от който ще бъдат направени едва 5 броя, а всеки от тях струва минимум 7 милиона евро. От компанията споделят, че всички бройки вече са продадени, но пък ако помолите Хорацио Пагани, не е изключено да получите друг специален проект, срещу съответната сума, разбира се. Huayra Codalunga е с 36см по-дълга от стандартната Huayra. Дизайнерският отдел споделя, че са се опитали да премахнат, отколкото да добавят към дизайна на автомобила като опростят максимално дизайна, въпреки добавената дължина.

Двигателят е добре познатият V12 с мощност от 851 конски сили и максимален въртящ момент от 1100 нютон метра. Поради удължаването на купето се е наложило и преправяне на генерацията, която е по-дълга и тежи с 4.4 килограма повече. Общото тегло на колата е 1280 килограма, а от Pagani споделят, че може да се похвали с изключителна аеродинамика и четири активни клапи, които да задържат колата на пътя, дори и при по-висока скорост.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.

Свързани новини