Last news in Fakti

20 Юни, 2022 11:30 4 210 11

Ръчно направено Pagani Huayra струва 14 милиона лева

  • pagani-
  • huayra-
  • codalunga

От колата ще бъдат произведени 5 броя

Ръчно направено Pagani Huayra струва 14 милиона лева - 1

Хорацио Пагани е известен с това, че прави всичко възможно, за да изпълни желанията на клиентите си, когато става въпрос за автомобили, дори това да включва направата на изцяло нов модел на Pagani. Именно такъв е случаят, когато двама клиенти на компанията са попитали за удължена версия на Huayra. След повече от две години работа и узаконяване, ето че най-новият проект на компанията е готов и бе представен пред широката публика.

Ръчно направено Pagani Huayra струва 14 милиона лева

Pagani Huayra Codalunga е ръчно направен модел от който ще бъдат направени едва 5 броя, а всеки от тях струва минимум 7 милиона евро. От компанията споделят, че всички бройки вече са продадени, но пък ако помолите Хорацио Пагани, не е изключено да получите друг специален проект, срещу съответната сума, разбира се. Huayra Codalunga е с 36см по-дълга от стандартната Huayra. Дизайнерският отдел споделя, че са се опитали да премахнат, отколкото да добавят към дизайна на автомобила като опростят максимално дизайна, въпреки добавената дължина.

Ръчно направено Pagani Huayra струва 14 милиона лева

Двигателят е добре познатият V12 с мощност от 851 конски сили и максимален въртящ момент от 1100 нютон метра. Поради удължаването на купето се е наложило и преправяне на генерацията, която е по-дълга и тежи с 4.4 килограма повече. Общото тегло на колата е 1280 килограма, а от Pagani споделят, че може да се похвали с изключителна аеродинамика и четири активни клапи, които да задържат колата на пътя, дори и при по-висока скорост.

Ръчно направено Pagani Huayra струва 14 милиона лева


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевзек

    8 5 Отговор
    Пагани давам ти най-много 5000 лева. Ако ги искаш имаме сделка, ако не искаш, дръж си я. Няма кой да ти я купи за повече пари.
  • 2 Има пари

    5 0 Отговор
    Чакам си първо Жигулито, после ще взема и Паганито! ;)
  • 3 Опорка

    7 2 Отговор
    Зондата ме кефеше много повече
  • 4 Практичност

    3 1 Отговор
    В подобна ситуация съм съгласен по скоро да притежавам 7 милиона евро на сметката/чековата си книжка, отколкото самия автомобил.
  • 5 оня с коня

    6 1 Отговор
    Пагани е вароятно Перфекционист ном.1 в Света.Гледах преди години по Дискавъри едно Клипче на което той обясняваше Преимуществата на поредното си МПС- Шедьовър.И докато го правеше,операторът беше наврял Камерата ПОД Предната седалка,снимайки някакво незначително Болтче,след което запита Пагани защо е необходимо и върху него да е Гравирано логото на фирмата и Кога изобщо ще го забележи Собственикът.Ето какво отговори Пагани:"Вероятно никога,но е ВЪЗМОЖНО Собственикът случайно да изтърве Монети на пода на Колата,те да се търкулнат под Седалката и той да се наведе да ги събира от там.И ТОЧНО ТОГАВА и ще забележи Логото на фирмата върху това Невзрачно Болтче и ще се увери че сме Безкомпромисни по отношение дори и на най-дребните детайли"!Колкото до Интериора на Снимката - за мен е пълен Кич,но Седалкитееее...КОЙ досега се е сетил да ги направи като Вилка,за да могат Топките на водача да се клатят свободно,а не да са притиснати като при стандартните Седалки?!
  • 6 Им бе цилус

    9 0 Отговор
    Авторе, те нямат поточна линия. Всичко произведено е ръчно. Умник си ми ти, авторе. Бравус!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Им бе цилус":

    А, къде в статията видяхте да пише, че имат поточна линия или аз недовиждам?

    Коментиран от #9

  • 9 Им бе цилус

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Пише "ръчно" направен модел. Излишно е. Пагани произвежда само ръчно направени "модели". Ма, карай. Няма значение. Благодаря за забележката.
  • 10 незнайко

    5 0 Отговор
    Остава и ЦУКАЛО да сложат между краката и всичко ще е наред !!! Тази цепка за НЕГРИТЕ ли е ???
  • 11 ВЪПРОС

    2 0 Отговор
    Да не се окаже , че едно такова стои в гаража в Банкя ? Но не е в движение , щото туловището на Вожда не може да влезе в колата ! ? Знае ли човек ! Казва ли му някой , а и смее ли да пита ?