Отидете към основна версия

3 422 14

Новата дизелова Alpina обещава нисък разход и задоволително ускорение

  • alpina-
  • d4-
  • d4s-
  • 4 series-
  • тунинг-
  • дизел

D4 S Gran Coupe е базирана на BMW 4 Series Gran Coupe

Alpina представи най-новото попълнение в своята гама, базирано на четиривратото купе BMW 4 Series Gran Coupe. Обикновено сме свикнали да виждаме най-мощните бензинови двигатели да бъдат подобрявани от Alpina, но този път тунинг компанията е заложила на дизелова сила за новия си проект. Той е базиран на автомобил с 3.0-литров двигател и обещава задоволително ускорение и изключително нисък разход на гориво.

Дизеловият двигател може да се похвали с мощност от 355 конски сили и максимален въртящ момент от 730 нютон метра, който е идентичен с този при бензиновата версия на Alpina 4 Series Gran Coupe. Трансмисията е автоматична с осем предавки, а въртящият момент се предава към четирите колела. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.8 секунди, а продължителното натискане на педала на газта ще ви позволи да вдигнете до 270км/ч. По-интересното е, че от Alpina споменават и разхода на гориво, който е 6.9 литра на 100 километра.

Визуално може да отличите модификацията на Alpina по типичните елементи за компанията като добавка на предната и задната броня, малък спойлер на багажника и специфичните джанти с 20 спици. В интериора всички емблеми на BMW са заменени с такива на Alpina, а под скоростния лост може да откриете и табелка с поредния номер на колата. Първите екземпляри ще пристигнат през месец септември с цена от 79 700 евро за базовия модел.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.

Свързани новини