Отидете към основна версия

3 545 5

Volkswagen показа първия си електрически седан

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.aero-
  • концепт-
  • id

ID.Aero дебютира като концепт

Volkswagen представи първия по рода си електрически седан с моделното означение ID.Aero. По план колата трябваше да дебютира по време на изложението в Пекин през месец април, но пандемията и отлагането на изложението променоха плановете на германската компания.

Въпреки, че ID.Aero е наследник на концепта ID. Vizzion от 2018 година, то колата все още е определяна като концепт. Все пак тази визия на колата е много по-близо до серийния модел, който вероятно също ще видим скоро.

ID. Aero може да се похвали с изключително нисък коефициент на съпротивление от едва 0.23, което помага за постигането на пробег от 620 километра с едно зареждане. От Volkswagen не споделят много за техническите характеристики освен, че колата е дълга близо 5 метра и стои на 22-цолови джанти. Моделът е построен на МЕВ платформата и се позиционира над ID.3, ID.4, ID.5 и произвежданият само за Китай ID.6.

Производство на европейската версия в Емден. Очаква се производствената версия на ID. AERO за Европа ще слезе от поточната линия в завода в Емден през 2023 г. С масовото производство на електрически автомобили, Емден ще бъде един от първите подобни заводи на Volkswagen в Долна Саксония и ще даде решаващ принос за електрифицирането на моделната гама и намаляване на емисиите на CO2 на целия нов автомобилен парк.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини