27 Юни, 2022 17:19 3 514 5

Volkswagen показа първия си електрически седан

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.aero-
  • концепт-
  • id

ID.Aero дебютира като концепт

Volkswagen показа първия си електрически седан - 1

Volkswagen представи първия по рода си електрически седан с моделното означение ID.Aero. По план колата трябваше да дебютира по време на изложението в Пекин през месец април, но пандемията и отлагането на изложението променоха плановете на германската компания.

Volkswagen показа първия си електрически седан

Въпреки, че ID.Aero е наследник на концепта ID. Vizzion от 2018 година, то колата все още е определяна като концепт. Все пак тази визия на колата е много по-близо до серийния модел, който вероятно също ще видим скоро.

Volkswagen показа първия си електрически седан

ID. Aero може да се похвали с изключително нисък коефициент на съпротивление от едва 0.23, което помага за постигането на пробег от 620 километра с едно зареждане. От Volkswagen не споделят много за техническите характеристики освен, че колата е дълга близо 5 метра и стои на 22-цолови джанти. Моделът е построен на МЕВ платформата и се позиционира над ID.3, ID.4, ID.5 и произвежданият само за Китай ID.6.

Volkswagen показа първия си електрически седан

Производство на европейската версия в Емден. Очаква се производствената версия на ID. AERO за Европа ще слезе от поточната линия в завода в Емден през 2023 г. С масовото производство на електрически автомобили, Емден ще бъде един от първите подобни заводи на Volkswagen в Долна Саксония и ще даде решаващ принос за електрифицирането на моделната гама и намаляване на емисиите на CO2 на целия нов автомобилен парк.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ми харесва

    5 6 Отговор
    Я пиши нещо за Polestar.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 1 Отговор
    Същия сайт, същия автомобил, в предишната статия пишеш 700км, сега 620км, още две статии и ще си дойдем на думата , а 😀🤔😀

    Коментиран от #5

  • 3 КРЕМЪЛСКИЯ САТРАП

    14 10 Отговор
    А РУСКИ СЕДАН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КОГА ????

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Джентълмен

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Говорете на вие.