Отидете към основна версия

8 698 37

Спряха доставките на Tesla в Германия

  • tesla-
  • германия-
  • tesla model y-
  • мъск

Европейските клиенти на марката ще трябва да изчакат разрешаването на неясен проблем

Десетки клиенти на Tesla се оплакаха, че не могат да вземат вече доставените си автомобили, произведени в европейската фабрика на Tesla в Германия. През последните дни в различни форуми и социални мрежи, нови собственици на електрическите автомобили разкриват, че всички доставки след 25 юни са отложени за неясен към момента срок.

От Tesla не дават официален отговор на това какво точно се случва с автомобилите, но в една от публикациите се споменава за критична грешка свързана със задвижването и част, която трябва да бъде физически заменена. За разлика от повечето проблеми, които могат да се решат с няколко софтуерни кода, то тази ще е трудна за разрешаване по този начин, разказват потребители.

Междувременно, някои потребители съобщават за доставени чисто нови автомобили, именно произведени в Германия, докато пък други се оплакват за изместване на срока за доставка с един до два месеца. Не е ясно на какъв принцип и кои точно автомобили са засегнати към момента. Припомняме, че само преди няколко дни Мъск нарече заводите в Германия и Тексас огромни пещи за пари.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.

Свързани новини