Отидете към основна версия

6 073 6

Най-бързата кола в света се оказа много по-мощна от рекламираното (ВИДЕО)

  • ssc-
  • tuatara-
  • максимална скорост-
  • мощност-
  • реклама

SSC Tuatara застана на диното

През 2020 година на автомобилната сцена се появи един много интересен автомобил от марката SSC, който за отрицателно време влезе във всички медии. Вдигайки средна максимална скорост от 455.3км/ч, Tuatara държи рекорда за най-бърз сериен автомобил на планетата. От части това се дължи на големия 5.9-литров бензинов осмак, който според официалните данни генерира 1350 конски сили с нормален бензин и 1750 конски сили със състезателно гориво.

Изглежда тези цифри не са съвсем верни и това бе разкрито от самата компания, след като публикува две видеа от тестове на дино стенд. Опитите са направени от компанията Nelson Racing Engines, която е отговорна и за разработването на двигателя. По време на измерването на двигателя на стенда можем да видим, че мощността достига 1890 конски сили в пиковия момент.

От Tuatara не показват какво се случва при измерването на мощността на гумите, но вероятно там данните също ще са по-добри от официалните. Съвсем вероятно е от компанията скоро да пробват поставянето на нов рекорд, тъй като компании като Hennessey и Koenigsegg са плътно по петите им.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.

Свързани новини