Отидете към основна версия

2 731 13

Електрически пикап с 600км пробег в класа на Ford Ranger

  • radar-
  • geely-
  • volvo-
  • lotus-
  • polestar-
  • пикап

Geely представи първия продукт на новата си марка Radar

Едва ли за някого е тайна, че в последно време на пазара се представят много електрически автомобили и докато повечето от тях са в по-популярните класове в Европа на кросоувърите и седаните, вече няколко компании показват на пазара и електрически пикапи. Към тези компании сега се присъединява и новосъздадената Radar, чийто първи продукт носи името RD6. Марката е собственост на китайската Geely, която притежава още Volvo, Polestar и Lotus.

Връщайки се на електрическия пикап, новият RD6 се предлага като електрическо возило за хората с активен начин на живот. Базиран е на платформата SEA на Geely, която на практика може да се използва за почти всички видове автомобили. От Radar не разкриват много подробности за пикапа освен, че разполага има версии с единично и двойно задвижване, а според слуховете, мощността им е между 200 и 400 конски сили.

Отново по неофициална информация, пикапът може да измине до 600 километра с едно зареждане според китайския стандарт за измерване CLTC. Очаква се от компанията да разкрият повече данни през следващите месеци преди началото на производството в края на годината. По отношение на размерите, пикапът е пълноразмерен за европейските разбирания и е подобен по големина на Ford Ranger, Volkswagen Amarok и други от този клас.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини