Отидете към основна версия

3 134 9

Hyundai представи по-готината и по-мощна алтернатива на Ioniq 6

  • ioniq-
  • ioniq 6-
  • ioniq 6 n-
  • ioniq 5-
  • hyundai

Концепта разполага с 576 конски сили

В началото на месеца от Hyundai загатнаха за появата на нов спортен електрически автомобил, като тогава показаха снимка на модела под покривало. Мнозина смятаха, че днес ще бъде дебюта на наточения Ioniq 5 N, но това така и не се случи. Корейците представиха интересен концепт с името RN22e базиран на Ioniq 6. Все пак от компанията уточниха, че Ioniq 5 N ще има, но той ще дебютира през следващата година.

Връщайки се на концепта RN22e, той разполага с два електромотора със системна мощност от 576 конски сили и максимален въртящ момент от 740 нютон метра. Те задвижват четирите колела, а за захранването се грижи 77.4кВч и 800-волтова архитектура. Колата е базирана на E-GMP платформата, а бързо зареждане позволява „пълнене“ на батерията от 10 до 80% в рамките на 18 минути.

Концептът може да се похвали и с агресивна визия. В предната част откриваме огромна решетка с логото N, както и ясно изразен преден сплитер. Калниците са по-широки и съответстват на по-изнесените прагове и задни раздувки. Отзад откриваме голям фиксиран спойлер и дифузьор под задните стопове. За да пресъздаде максимално усещането от спортен автомобил, колата може да издава и спортни звуци и да симулира смяната на предавки.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини