Отидете към основна версия

2 545 15

Шефът на VW Group е уволнен заради софтуерен проблем

  • vw-
  • vw group-
  • volkswagen group-
  • хърбърт дийс

Хърбърт Дийс изгуби правата си в борда на директорите 

През изминалата седмица Volkswagen изненадващо обяви новината, че Хърбърт Дийс вече не е директор на Volkswagen Group. Всъщност новината може и да не е особено изненадваща за хората, които следят германската компания, след като през декември миналата година Дийс изгуби част от правата си. Изглежда представянето му е продължило да не се харесва на останалите от ръководството, което доведе и до неговата смяна.

Според запознати с вътрешните данни на Volkswagen Group, решението за премахването на Дийс е взето на 20 юли, а той е получил информация за това на 21 юли. В рамките на 24 часа вече бившият шеф е имал време да реши дали е съгласен с решението. Той е сторил това след консултация с адвокати и решението бе публично оповестено на 22 юли.

Говори се, че чашата е преляла след проблемите със софтуера за които ви споменахме по-рано, които ще забавят ключови модели от Volkswagen, Audi, Porsche и Bentley. Тези модели няма да могат да се появят на пазара в планувания срок, което ще доведе до големи загуби за всички по веригата.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини