Отидете към основна версия

17 412 6

Lamborghini съди производител на реплики

  • lamborghini-
  • carkitinc-
  • кит-кар-
  • реплика-
  • съд

В съда на американския гр. Албървил, Алабама, е постъпил иск срещу местния производител на кит-кари CARKITINC. Ищец е Lamborghini, чиито адвокати настояват собственикът на фирмата Джаки Джонсън да преустанови изработката на заготовки за каросерии за копия на италианските суперавтомобили, съобщава New York Daily News.

"Очевидно от Lamborghini признават, че колите ни изглеждат доста добре. Италианците обаче ни вземат прекалено насериозно", коментира Джонсън. Той се вдъхновил да прави копия на продукцията от Сант' Агата Болоньезе, след като видял колата на звездата на скейт- и сноуборда Шон Уайт по телевизията.



Шефът на CARKITINC отбелязва, че представители на Lamborghini са се свързали лично с него, настоявайки да унищожи формите, с които се изработват каросерийните панели за репликите. Италианците изискали също като видеоматериали като доказателство, че всички произведени детайли са унищожени. Джонсън отказал, заради което сега ще отговаря в съда.

Каталогът на CARKITINC включва копия на Lamborghini Murcielago, Diablo и Reventon, както и реплики на модели на други производители - Porsche, Ferrari, Aston Martin, BMW и Dodge. Най-скъпият комплект струва $4 995. Срещу тази сума купувачът получава копие на каросерията на Murcielago, което може да бъде монтирано на агрегатната база на Pontiac Fiero, Porsche Boxster или Toyota MR2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини