Отидете към основна версия

40 610 39

Honda Accord с огромен пробег беше намерена в автоморга

  • honda-
  • accord-
  • автоморга-
  • пробег

Километражът на автомобила показва 826 428 километра

В мрежата попаднахме на интересни снимки, направени на автогробище в американския щат Колорадо. Разхождайки се из "гробището", авторът на снимките открива Honda Accord от 1988 г. На пръв поглед колата не е забележителна. Любопитната характеристика на автомобила обаче е пробегът.

За 34 години експлоатация седанът е изминал невероятните 826 428 километра. Като се има предвид, че разстоянието от Земята до Луната е 384 403 километра, за повече от три десетилетия този Accord на теория може да стигне до сателита на нашата планета и да се върне обратно.

На външен вид Honda Accord-а не може да се каже, че е навъртял толкова много километри. С изключение на няколко вдлъбнатини и драскотини, каросерията на колата изглежда доста представително. Салонът на седана, както и двигателният отсек също са запазени в добро състояние.

Колата е оборудвана с радио Sony и климатик. Под капака на модела има двулитров бензинов двигател, чиято мощност е 109 конски сили. В съчетание с този агрегат е работила механична трансмисия.

Защо този доста запазен Accord се озова на сметището, не е известно. Може би бившият собственик на седана е заменил колата за друг модел в дилърството, чиито представители не са успели да продадат колата на нов собственик поради големия пробег. Предвид външния вид, единствено нов акумулатор и смяна на консумативимогат да вдъхнат нов живот на колата.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 65 гласа.

Свързани новини