Отидете към основна версия

32 849 28

Най-изгодният нов автомобил е Skoda

  • skoda-
  • octavia-
  • combi

До това заключение достигат експерти от компанията EurotaxGlass, които правят изследване, проведено в няколко европейски страни. Специалистите от международния автомобилен доставчик на търговски услуги определят комби версията на модела Skoda Octavia като возилото с най-висока остатъчна стойност на стария континент.

В проучването основно са изследвани пазарите на Германия, Чехия, Франция, Италия и Великобритания, като се прогнозира очакваната загуба на стойността на новите модели сред марките. Комбито на Skoda Octavia е определено за най-изгоден за закупуване автомобил, като в изследването са включени още универсалите Ford Focus, Hyundai i30, Opel Astra, Peugeot 308 SW и Renault Megane Grandtour.

Комби вариантът на Skoda Octavia постига прогнозна (бъдеща) остатъчна стойност между 49% и 40% след три години ползване, с което недвусмислено побеждава преките си конкуренти. Проучването изследва критерии като пробег/CO2 емисии, съотношение цена/качество, като основно внимание е обърнато и на фактора надеждност. Аспекти като дизайн и марка също играят важна роля. 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини