Отидете към основна версия

3 105 10

Колко от шофьорите минават през локви с цел да опръскат пешеходците?

  • локва-
  • пешеходец-
  • кола

Отговор на този въпрос ни дава една любопитна статистика, направена от Auto Mail, според която се вижда как се променя стилът на шофиране на водачите на МПС-та при проливен дъжд и дали те мислят за минувачите и другите участници в движението, когато шофират през локви.

В анкетата са участвали близо девет хиляди шофьори. Резултатите показват, че по-голямата част от собствениците на автомобили преминават към безопасен режим на шофиране с началото на проливен дъжд и наводнени пътищата.

Повече от 75% от анкетираните намаляват скоростта, когато вали. Близо 56% от всички анкетирани шофират през големи локви с повишено внимание. Има само 4.4% от тези, които избягват пътувания с кола при силен дъжд, и 5.6%, които не променят стила си на шофиране по време на дъжд.

Именно болшинството от последната група са тези, които не се интересуват от факта, че минавайки със скорост през локва, ще залеят с мръсна вода стоящите наблизо пешеходци. Единственото, което може да ни радва в случая е, че тези джигити са малко над 5% от водачите на моторни превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.

Свързани новини