Last news in Fakti

12 Септември, 2022 10:47 1 679 1

Подглавник за кола, който не причинява прилошаване при пътуване

  • прилошаване-
  • кола-
  • седалка

Японската компания NHK Spring, която произвежда пружини за автомобили, показа седалка със защита срещу гадене

Подглавник за кола, който не причинява прилошаване при пътуване - 1

Както е посочено в прес съобщението, специалната активна облегалка за глава ще ви спаси от болестта на движението, като ще поддържа главата ви в стабилна позиция по време на ускорения и забавяния във всички посоки.

NHK Spring вярва, че такова решение ще бъде особено търсено с разпространението на безпилотни превозни средства. Известно е, че в конвенционалната кола шофьорът е по-малко вероятно да получи прилошаване, отколкото пътниците.

Но в бъдеще, когато шофьорите вече няма да се необходими, всеки от пътуващите в автономен автомобил ще трябва да се справя с прилошаването. А според статистиката този проблем засяга 30% от хората.

Въпреки че идеята за активна облегалка за глава звучи малко фантастично, концепцията вече е в напреднал стадий на разработка. Устройството има стабилизатори, които могат да премахнат всякакъв вид треперене.

И в природата главата на птиците се движи по същия начин. В случая при човек проблемът е, че вестибуларният апарат и зрението изпращат противоречиви сигнали към мозъка, което причинява т.нар. болест на движението.

NHK Spring твърди, че нейните седалки не само ще предлагат защита срещу прилошаване, но и ще бъдат с 40% по-тънки от обикновените седалки, при това със сравними нива на комфорт.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бакшиш

    1 0 Отговор
    а да спира оплешивяването има ли вече?
    щото са чуда къде да хвърля едни пари ...