Отидете към основна версия

2 194 7

Вижте арабската версия на Toyota Land Cruiser, направена с китайски възли и агрегати, която се появи в Русия

  • land cruiser-
  • alreem-
  • оае

Преди три години Sandstorm представи първия кросоувър, направен в ОАЕ, който бе наречен Alreem. Това обаче не е оригинална разработка на местен автомобилен производител.

Арабите взимат за основа китайския Guangdong Foday 7, който от своя страна е изграден върху агрегатите на старата Toyota Land Cruiser Prado. Telegram каналът "Руски автомобил" показа, че един екземпляр от арабския кросоувър вече се е озовал в Русия. Как колата е дошла до там и кой е решил да закупи подобен екзотичен автомобил не се уточнява.

По време на дебюта на Alreem през 2019 г. всичко, което се знаеше, беше, че Sandstorm възнамерява да произведе хиляда от тези машини през първата година и след това да увеличи производството до шест хиляди годишно. Разработчиците заявиха, че моделът е базиран на "модерна платформа, адаптирана към условията на Близкия изток извън пътя".

Арабският кросоувър се задвижва от двулитров бензинов двигател с мощност 215 конски сили, който работи в тандем с петстепенна механична трансмисия. Задвижването може да бъде предно или 4х4. Окачването е независимо на двойни носачи, а задните спирачки са барабанни.

Като част от презентацията беше обявена и цветовата палитра, включваща черни, сиви, сребристи, златни и перлено бели нюанси. По отношение на размерите Alreem е сравним с Toyota Land Cruiser Prado: достига 4.7 метра дължина с междуосие от 2.8 метра. Японският SUV е само с няколко сантиметра по-дълъг, а разстоянието между осите е същото.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини