16 Август, 2022 11:27 2 173 7

Вижте арабската версия на Toyota Land Cruiser, направена с китайски възли и агрегати, която се появи в Русия

  • land cruiser-
  • alreem-
  • оае
Вижте арабската версия на Toyota Land Cruiser, направена с китайски възли и агрегати, която се появи в Русия - 1

Преди три години Sandstorm представи първия кросоувър, направен в ОАЕ, който бе наречен Alreem. Това обаче не е оригинална разработка на местен автомобилен производител.

Арабите взимат за основа китайския Guangdong Foday 7, който от своя страна е изграден върху агрегатите на старата Toyota Land Cruiser Prado. Telegram каналът "Руски автомобил" показа, че един екземпляр от арабския кросоувър вече се е озовал в Русия. Как колата е дошла до там и кой е решил да закупи подобен екзотичен автомобил не се уточнява.

Вижте арабската версия на Toyota Land Cruiser, направена с китайски възли и агрегати, която се появи в Русия

По време на дебюта на Alreem през 2019 г. всичко, което се знаеше, беше, че Sandstorm възнамерява да произведе хиляда от тези машини през първата година и след това да увеличи производството до шест хиляди годишно. Разработчиците заявиха, че моделът е базиран на "модерна платформа, адаптирана към условията на Близкия изток извън пътя".

Вижте арабската версия на Toyota Land Cruiser, направена с китайски възли и агрегати, която се появи в Русия

Арабският кросоувър се задвижва от двулитров бензинов двигател с мощност 215 конски сили, който работи в тандем с петстепенна механична трансмисия. Задвижването може да бъде предно или 4х4. Окачването е независимо на двойни носачи, а задните спирачки са барабанни.

Като част от презентацията беше обявена и цветовата палитра, включваща черни, сиви, сребристи, златни и перлено бели нюанси. По отношение на размерите Alreem е сравним с Toyota Land Cruiser Prado: достига 4.7 метра дължина с междуосие от 2.8 метра. Японският SUV е само с няколко сантиметра по-дълъг, а разстоянието между осите е същото.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 шегичка

    3 1 Отговор
    Па то вече и нашия чушкопек е с китайски части.
  • 3 Хахаха

    6 8 Отговор
    Хаха Русия хахаха и Кола хохохохо
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алекс

    0 0 Отговор
    Същото като...

  • 6 Про100 100

    2 1 Отговор
    Задните спирачки барабанни? 🤔🤔🤔
  • 7 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    Браво на ботокса , все по-велики ги прави !