Отидете към основна версия

4 107 6

Продаде се най-скъпото ново Porsche

  • porsche-
  • 911-
  • pixar-
  • колите

Вдъхновеното от Pixar Porsche 911 Sally Special се продава за 3.6 милиона долара

Porsche 911 Sally Special беше изложен на търга на RM Sotheby's по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей в събота. Автомобилът бе продаден за колосалните 3.6 милиона долара, всички от които отиват за благотворителност.

Sally Special е уникално 911 GTS, вдъхновено от героя на Сали Карера във филма на Pixar Cars (Колите), като подразделението Exclusive Manufaktur на Porsche работи в тясно сътрудничество с творческия екип на Pixar за направата на колата.

В препълнената зала по време на аукциона към колата се присъединиха на сцената и актрисата, озвучаваща Сали, Бони Хънт, творческият директор на Pixar Джей Уорд, дизайнерът на производството на автомобили Боб Поли и мистър Грюнер, президент и главен изпълнителен директор на Porsche North America.

Окончателната оферта беше направена по телефона, а от RM Sotheby's казаха, че търгът е получил много повече внимание и запитвания за колата, отколкото се очакваше, както в дните преди продажбата, така и по време на самата продажба.

Sally Special се отличава с редица уникални дизайнерски щрихи, от боята и джантите в стил 996 до ивицата под спойлера и логата на Pixar на колонките. Интериорът е с уникална цветова схема, специални странични прагове, релефни лога на Cars и др.

В допълнение към колата, победителят в търга ще получи подходящ часовник, книга с подробности за създаването на колата, покривало за колата и втори комплект колела за използване на писта.

Всеки цент от въпросните $3.6 милиона ще бъде разделен по равно между Girls Inc. и UNHCR. Sally Special е напълно функционален автомобил – и при това в изпълнение GTS с ръчна трансмисия.

Така че да се надяваме, че новият му собственик действително ще го използва и ще го вади на събития в бъдеще.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини