Last news in Fakti

23 Август, 2022 10:20 4 087 6

Продаде се най-скъпото ново Porsche

  • porsche-
  • 911-
  • pixar-
  • колите

Вдъхновеното от Pixar Porsche 911 Sally Special се продава за 3.6 милиона долара

Продаде се най-скъпото ново Porsche - 1

Porsche 911 Sally Special беше изложен на търга на RM Sotheby's по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей в събота. Автомобилът бе продаден за колосалните 3.6 милиона долара, всички от които отиват за благотворителност.

Sally Special е уникално 911 GTS, вдъхновено от героя на Сали Карера във филма на Pixar Cars (Колите), като подразделението Exclusive Manufaktur на Porsche работи в тясно сътрудничество с творческия екип на Pixar за направата на колата.

Продаде се най-скъпото ново Porsche

В препълнената зала по време на аукциона към колата се присъединиха на сцената и актрисата, озвучаваща Сали, Бони Хънт, творческият директор на Pixar Джей Уорд, дизайнерът на производството на автомобили Боб Поли и мистър Грюнер, президент и главен изпълнителен директор на Porsche North America.

Окончателната оферта беше направена по телефона, а от RM Sotheby's казаха, че търгът е получил много повече внимание и запитвания за колата, отколкото се очакваше, както в дните преди продажбата, така и по време на самата продажба.

Продаде се най-скъпото ново Porsche

Sally Special се отличава с редица уникални дизайнерски щрихи, от боята и джантите в стил 996 до ивицата под спойлера и логата на Pixar на колонките. Интериорът е с уникална цветова схема, специални странични прагове, релефни лога на Cars и др.

В допълнение към колата, победителят в търга ще получи подходящ часовник, книга с подробности за създаването на колата, покривало за колата и втори комплект колела за използване на писта.

Продаде се най-скъпото ново Porsche

Всеки цент от въпросните $3.6 милиона ще бъде разделен по равно между Girls Inc. и UNHCR. Sally Special е напълно функционален автомобил – и при това в изпълнение GTS с ръчна трансмисия.

Така че да се надяваме, че новият му собственик действително ще го използва и ще го вади на събития в бъдеще.

Продаде се най-скъпото ново Porsche


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕЗ ДУМИ

    2 2 Отговор
    В СТЪКЛЕН КАФЕЗ ЗА ИЗЛОЖБА

    Коментиран от #2

  • 2 Про100 100

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "БЕЗ ДУМИ":

    3.6 млн ьа порше?! Да бе да. Явно простотията по хората ходи. Има поне десет доста по-добри машини за тази цена.

    Коментиран от #6

  • 3 1234

    3 2 Отговор
    И по-щастлив ли стана купувачът?
  • 4 лекувам наркозависимост

    5 6 Отговор
    най на аванта е да работиш в порше.....вадиш една и съща кола на 2-3 години, а леките промени се мислят в обедната почивка докато си пиеш кафето 2 дена преди крайния срок.
  • 5 ПУТИН В ШОК

    2 2 Отговор
    Кога ще ги стигнем германците.....
  • 6 парички

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Про100 100":

    Има. Човека който я е купил със сигурност ги притежава. Парите са за благотворителност, не за кола.