Отидете към основна версия

6 180 11

Toyota е поредният производител, който премахва екстри, за да се справи с доставките

  • toyota-
  • криза-
  • чипове-
  • sienta

Времето варира в рамките на 3 месеца

Автомобилните производители се опитват да се справят с кризата с полупроводници и други компоненти от повече от две години и въпреки обединените усилия на много от тях, проблемът все още съществува и дори не дава наченки на това, че скоро ще си отиде. Поредният производител, който усети тази криза е Toyota, а още по-силно проблемът бе усетен от нейните клиенти.

Според информация на Nikkei Asia, японската компания е разработила препоръчително оборудване, което да минимизира максимално сроковете за доставки и да задоволи клиентите максимално. Така например клиентите, които изберат това ниво на оборудване ще могат да получат наскоро представената Sienta през април 2023 година, докато другите ще трябва да изчакат поне още няколко месеца.

Отново според информация на същото издание, този срок може да достигне до 3 месеца в зависимост от това какво точно е избрал клиентът. Не се споменава какво точно влиза в препоръчителното оборудване и дали то е изцяло базово или от Toyota избират „задължителни“ екстри, които да присъстват в него.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини