Отидете към основна версия

34 654 45

Немец навъртя 1 млн. км с дизелова Fabia

  • skoda-
  • fabia-
  • петер кирххоф

Петер Кирххоф от германското градче Шпрокхьофел в Северна Вестфалия е изминал милион километра със своята Skoda Fabia 1.9 TDI от 2000 г. При това педантичният немец планирал така маршрута си, че километражът да показва 999 999 км точно при пристигането му в музея на чешката марка в Млада Болеслав.

Кирххоф и неговата Fabia са били тържествено посрещнати от представители на Skoda. Немецът купува колата на 3 юли 2000 г. "Когато я взех, километражът показваше 11 км", спомня си Петер. От тогава насетне той отбелязвал грижливо всеки изминат километър и всеки изхарчен цент.

Маратонската Fabia навъртяла 500 000 км през юли 2007 г. Кирххоф твърди, че никога не е имал проблеми с техническите прегледи. "Колата е в оригиналното си състояние. Изпускателната система, двигателят, съединителят и трансмисията са същите, с които е излязла от завода. Вече познаваме всяко болтче по малко име", шегува се Матиас Лютхоф от сервиза, където е поддържан автомобилът.

Петер Кирххоф не смята да сменя вярната си Fabia. След превъртането на километража щял да следи пробега с помощта на бордовия компютър. Планира да я кара до представянето на третото поколение на модела, след което да я дари на музея на Skoda.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини