Отидете към основна версия

4 960 7

Най-мощният Mercedes стана още по-мощен

  • mercedes-
  • amg-
  • gt 63s-
  • суперкар

AMG GT 63 S 4MATIC+ E Performance вече генерира 952 конски сили

Ако не броим хиперкара AMG-One, който се нуждае от основен ремонт на двигателя на всеки 50 хиляди километра, най-мощният модел в гамата на германците е хибридният AMG GT 63 S 4MATIC+ E Performance. Четиривратото купе се задвижва от 4.0-литров бензинов двигател, който работи съвместно с електромотор и чиято системна мощност достига 831 конски сили и максимален въртящ момент от 1400 нютон метра.

Очаквано, тази мощност не е достатъчна на някои автомобилни ентусиасти, като тунинг специалистите от Opus, които се погрижиха за колата и представиха доработена версия. От компанията казват, че това е Stage 1, което ни навява на мисълта, че в бъдеще можем да очакваме още по-сериозни доработки, които да повишат допълнително мощността.

В този случай, базираната около Нюрбургринг компанията е повишила мощността до 952 конски сили и максималния въртящ момент до 1550 нютон метра. От Opus казват, че са ограничили електронно въртящия момент заради безопасността. По този начин четиривратото купе може да се похвали с ускорение до 100км/ч за само 2.7 секунди, както и спринт до 200км/ч за 8.55 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.

Свързани новини