Last news in Fakti

6 Септември, 2022 10:15 4 951 7

Най-мощният Mercedes стана още по-мощен

  • mercedes-
  • amg-
  • gt 63s-
  • суперкар

AMG GT 63 S 4MATIC+ E Performance вече генерира 952 конски сили

Най-мощният Mercedes стана още по-мощен  - 1

Ако не броим хиперкара AMG-One, който се нуждае от основен ремонт на двигателя на всеки 50 хиляди километра, най-мощният модел в гамата на германците е хибридният AMG GT 63 S 4MATIC+ E Performance. Четиривратото купе се задвижва от 4.0-литров бензинов двигател, който работи съвместно с електромотор и чиято системна мощност достига 831 конски сили и максимален въртящ момент от 1400 нютон метра.

Най-мощният Mercedes стана още по-мощен

Очаквано, тази мощност не е достатъчна на някои автомобилни ентусиасти, като тунинг специалистите от Opus, които се погрижиха за колата и представиха доработена версия. От компанията казват, че това е Stage 1, което ни навява на мисълта, че в бъдеще можем да очакваме още по-сериозни доработки, които да повишат допълнително мощността.

Най-мощният Mercedes стана още по-мощен

В този случай, базираната около Нюрбургринг компанията е повишила мощността до 952 конски сили и максималния въртящ момент до 1550 нютон метра. От Opus казват, че са ограничили електронно въртящия момент заради безопасността. По този начин четиривратото купе може да се похвали с ускорение до 100км/ч за само 2.7 секунди, както и спринт до 200км/ч за 8.55 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставете

    4 7 Отговор
    Леле, 952 конЬи!!! Чичовите конЬи, да се чуди чичо с какво да ги пасе, ако си го купи де. Няма обаче да си го купи, защото няма къде да го изрЬеееежи, у нази става въпрос, у варненско. Гледам умниците курдисали на изпитателната ни писта к.к.Златни пясъци-Варна малоумна поредица от знаци за ограничение на скоростта, за което даже и бат Тошко не се сети навремето. Например на спирка Марек знак за ограничение 60км, малко по-нататък, ама съвсем малко 40км. и отново малко по-напред пак 60км., непосредствено преди спирката срещу Евсиноград? Ама какво AMG, какво GT, какъв MATIC, какъв 4MATIK, че и с 952 бейгира?
  • 2 Павел пенев

    9 12 Отговор
    Няма значение колко е хубав и колко е мощен. Русия определя таван на неговата цена от 20,000 евро,така както G-7 искат да определят таван на руския нефт.

    Коментиран от #6

  • 3 Питащия

    3 2 Отговор
    "ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО"
    🇩🇪🇩🇪🇩🇪 ХА, ХА, ХА 🇩🇪🇩🇪🇩🇪
  • 4 БАРС

    6 2 Отговор
    Добре де като прочетох тая статия и аз какво трябва да направяю Жиаотът ми няма да стане по хубав та сигурен съм че и на други дето четат тая статия ще е същото.Щеше да е много по приятно да прочета на тоя хубав празче че България напомпаха минималната пенсия и минималната заплата с още 500 лв.Се и напомпват всички заплати а то напомпели мерца. то голямата работа.
  • 5 Факт

    3 5 Отговор
    Гтр е по бърз а е на 20 години кола и вече дори не е в производство
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Японеца

    1 2 Отговор
    Оpus ДА си купят един GTR 2007, за да разберат как преди 15г са стигали 2.7 до 100! Некадърници с 1000к.с!