Отидете към основна версия

3 120 6

Защо резките спирания на магистралата са лоша идея (ВИДЕО)

  • камион-
  • спиране-
  • магистрала-
  • инцидент-
  • катастрофа

Водач на камион пропусна изхода си и реши да направи изключително грешна маневра

Инцидентите на магистралите обикновено са тежки поради по-високата поддържана скорост там и запис от видеокамера в Полша показва една от причините поради, които тези катастрофи се случват. Водач на камион направи изключително грешна маневра и предизвика катастрофа с участието на още един тежкотоварен автомобил, докато трети се измъкна на косъм.

Видеото показва как шофьора на камиона изпуска изхода от магистралата и в последния момент решава да спре рязко, вероятно с надеждата да върне назад и да хване по правилния път. Едва ли замисълът би се сторил добър на някого, но е факт, че често виждаме подобни изпълнения и по родните магистрали.

За съжаление, обаче, освен замисълът, тук и изходът от ситуацията е меко казано лош, тъй като след рязкото спиране на камиона в него се забива още един камион. В секундите след това се вижда как трети камион едва избягва инцидента, вероятно също разминавайки се с щети по камиона. За радост, няма жертви при инцидента, а местните власти съобщават, че един от шофьорите е леко пострадал.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини