17 Септември, 2022 13:00 3 111 6

Защо резките спирания на магистралата са лоша идея (ВИДЕО)

  • камион-
  • спиране-
  • магистрала-
  • инцидент-
  • катастрофа

Водач на камион пропусна изхода си и реши да направи изключително грешна маневра

Защо резките спирания на магистралата са лоша идея (ВИДЕО) - 1

Инцидентите на магистралите обикновено са тежки поради по-високата поддържана скорост там и запис от видеокамера в Полша показва една от причините поради, които тези катастрофи се случват. Водач на камион направи изключително грешна маневра и предизвика катастрофа с участието на още един тежкотоварен автомобил, докато трети се измъкна на косъм.

Видеото показва как шофьора на камиона изпуска изхода от магистралата и в последния момент решава да спре рязко, вероятно с надеждата да върне назад и да хване по правилния път. Едва ли замисълът би се сторил добър на някого, но е факт, че често виждаме подобни изпълнения и по родните магистрали.

За съжаление, обаче, освен замисълът, тук и изходът от ситуацията е меко казано лош, тъй като след рязкото спиране на камиона в него се забива още един камион. В секундите след това се вижда как трети камион едва избягва инцидента, вероятно също разминавайки се с щети по камиона. За радост, няма жертви при инцидента, а местните власти съобщават, че един от шофьорите е леко пострадал.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мамул

    14 0 Отговор
    Този от вторият камион е безсмъртен, щом е оцелял! Кабината му влезна почти до половината на ремаркето
  • 2 Милен

    15 0 Отговор
    Този от втория камион да не би да е карал на автопилот и да е решил да дремне малко? Не видях никакъв опит да избегне удара, освен натискането на спирачките по-малко от секунда преди удара.
  • 3 психо

    13 3 Отговор
    Не спазване на дистанция му викат тия от КАТдето питат кво прайм сега

    Коментиран от #4

  • 4 Милен

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "психо":

    Всъщност от спирането на първият камион до удара има около десет секунди което значи, че между първия и втория камион има доста сериозна дистанция. Чудното в случая е къде е блял шофьора на втория камион за да не направи никакъв опит да избегне удара? Шофьорът на третия камион имаше много по-малко време за реакция но успя да избегне удара почти без щети.

    Коментиран от #5

  • 5 Риторичен въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Милен":

    Очевидно е че е блеел някъде, най-вероятно си е чатил или нещо подобно. Ако камиона имаше автопилот, даже бих си помислил че може да е спал, а автопилота не се е справил.

    Защото дори да си на автопилот, инстинкта за самосъхранение ще те накара да натиснеш спирачките или да завъртиш волана преди автопилота, като видиш че имаш огромен спрял камион пред тебе. Аз бих хванал волана на шофьора дори да съм на пасажерското място и виждам, че той не реагира.
  • 6 Сантиментален гъзар

    0 0 Отговор
    Не знаех че внезапното спиране е идея.