Отидете към основна версия

7 726 11

Вижте как ще изглежда новото, най-голямо и най-сигурно Volvo

  • volvo-
  • ex90

EX90 ще дебютира на 9 ноември

Шведският автомобилен производител разкри кога официално ще представи новия си водещ електрически автомобил. Изпълнителният директор на Volvo Джим Роуън потвърди, че наследникът на XC90 ще се казва EX90. Новото задвижвано от батерии SUV ще бъде показано публично на 9 ноември, тази година.

До момента е известно, че 2024 Volvo EX90 ще получи изцяло електрическо задвижване, усъвършенствани сензори за автономно управление (в това число камери, радари и lidar) и сложен софтуер като стандарт. Всичко това ще направи новостта най-безопасната сред настоящите модели на Volvo.

Без да чака официалния дебют на новия шведски електрически автомобил, независимият художник на CarScoops Джош Бърнс разкри първите рендери на предстоящия екологичен SUV. Може да се счита за доста точна, защото при създаването на тази визуализация дизайнерът е разчитал на официалните патентни изображения на автомобила.

От изображението се вижда, че новото SUV получава тясна предна решетка с шарка от вертикални ламели и логото на марката в центъра, оригинална оптика с Т-образен светлинен подпис, масивна предна броня и изразени арки на колелата.

Повече подробности за новия електрически флагман на Volvo ще бъдат разкрити по време на официалния му дебют. Вече е известно, че електрически автомобил ще може да проследява умората на водача. Системата ще предупреди за проблем със специален звуков сигнал, а ако водачът не реагира, сама безопасно ще спре колата.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.

Свързани новини