Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 16:25 5 602 5

Volvo EX90 дразни с "хлъзгав" външен дизайн

  • volvo-
  • ex90

Коефициентът на въздушно съпротивление е 0.29

Volvo EX90 дразни с "хлъзгав" външен дизайн - 1

Volvo ще представи електрическия SUV EX90 на 9 ноември. Автомобилният производител дразни с рендери на модела през последните няколко седмици, визуализирайки технологията и функциите, идващи с колата. Остава само малко повече от седмица до премиерата, а Volvo представи днес екстериорния дизайн и обясни някои от идеите зад стила на колата.

Автомобилният производител поставя ефективността на върха на списъка при проектирането на EX90, като се концентрира върху намаляването на съпротивлението на въздуха. Седемместният SUV ще има коефициент на въздушно съпротивление 0.29, което ще спомогне за максимизиране на обхвата на шофиране, който компанията все още не е посочила. Volvo постига ниския коефициент на въздушно съпротивление със заоблен дизайн на предния край и изравнени дръжки на вратите, които се виждат на тийзър изображенията в близък план.

Volvo EX90 дразни с "хлъзгав" външен дизайн

Volvo също показа интегрираната в покрива LiDAR система, която компанията нарича дизайнерско предизвикателство. Тя се намира точно над предното стъкло в предната част на покрива. Автомобилният производител поставя системата възможно най-високо върху автомобила, за да може да "вижда" възможно най-добре, оприличавайки монтираните на решетката системи с очи на височината на коленете.

Компанията казва, че LiDAR ще бъде крайъгълен камък на нейните системи за безопасност, тъй като работи за предлагане на възможности за автономно шофиране без намесата на водач. LiDAR може да засича пешеходци на разстояние до 250 метра и това е само една част от по-големите технологични способности на SUV-то.

Volvo EX90 дразни с "хлъзгав" външен дизайн

EX90 ще има 16 ултразвукови сензора, осем камери и пет радара за наблюдение извън автомобила. Вътре компанията ще обучи камери и сензори не само действащи върху водача, но и върху пътниците. Компанията ще използва радар, за да открива спящи деца и домашни любимци, оставени в SUV-то, и ще предупреждава шофьорите, ако е необходимо.

Миналата седмица Volvo пусна тийзер на интериора на EX90 , подчертавайки арматурното табло и цифровите дисплеи, а днешният видео рендер рисува по-пълна картина на автомобила. Устойчивостта също ще бъде характеристика на модела, като колата съдържа много рециклирана пластмаса и материя на биологична основа. Ще го разгледаме напълно следващата седмица и тогава ще научим повече за настройката на задвижването.

Volvo EX90 дразни с "хлъзгав" външен дизайн


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комунист

    8 9 Отговор
    Едно време като чакахме по 20 години за руска бричка си мечтаехме за Volvo. Сега никой не се интересува от руски брички, даже и самите руснаци

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Дада

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "комунист":

    Кога си чакал 20 години, че не мога да се сетя? Сега пак може да си мечтаеш!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кети

    0 0 Отговор
    Готина машина.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.