Отидете към основна версия

3 128 40

Америка постепенно се отказва от бензиновите и дизеловите коли

  • ню йорк-
  • електрически автомобили-
  • електромобил-
  • сащ-
  • америка-
  • tesla

Ню Йорк е третият щат, който обяви решението

Ню Йорк е третият щат на територията на САЩ, който ще забрани продажбата на нови коли с двигател с вътрешно горене от 2035 година. Това стана ясно след изказване на губернатора на щата – Кати Хочил. Тя заяви, че е дала задача на щатските агенции да проучат и променят нужните закони и регулации, за да забранят продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови двигатели.

„С устойчивите държавни и федерални инвестиции, нашите действия стимулират нюйоркчани, местни власти и предприятия да направят прехода към електрически превозни средства“," каза Хочил по време на церемония в чест на Националната седмица на електрическото задвижване. "Ние водим прехода на Ню Йорк към чист транспорт и днешното съобщение ще бъде от полза за нашия климат и здравето на нашите общности за следващите поколения."

Предложението следва плана на щата за повишаване на продажбите на „чисти“ превозни средства, включително и електромобили през следващите 13 години. Властите искат колите, които не замърсяват да генерират 35% от продажбите на всички нови коли през 2026 година, като този процент се повишава до 68% през 2030 година и 100% през 2035 година. Подобен план има и в Калифорния, където също бе взето подобно решение наскоро.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.

Свързани новини