Отидете към основна версия

4 417 201

Първите камиони на Tesla ще бъдат доставени на 1 декември

  • tesla-
  • semi-
  • камион-
  • влекач-
  • електрически камион

Pepsi ще получи няколко серийни камиона

През изминалия ден Илон Мъск обяви, че производството на камиона Tesla Semi вече официално е започнало и първите доставки ще бъдат изпълнени на 1 декември тази година. Късметлиите, които ще получат първите екземпляри от електрическия влекач ще бъдат от Pepsi, които си запазиха 100 броя още при представянето на Semi през 2017 година.

Мъск обяви, че серийната версия пристига с пробег от 500 мили или около 800 километра и ще бъде „забавна за шофиране“, каквото и да означава това за влекач тежащ няколко десетки тона. При зареждане на така наречените „мегачарджъри“, камионът може да добави около 650 километра пробег в рамките на 30 минути. Ако към камиона не е закачено ремарке, той може да ускори до 100км/ч за само 5 секунди, но това време нараства до 20 секунди при тегленето на ремарке с тегло от 36 тона.

Припомняме, че по-рано от Tesla разпространиха снимки на серийната версия на Semi, която пристигна с няколко промени и добавени огледала. Също така новият план включва задвижване от три мотора, вместо оригинално представените четири. По първоначални планове, доставките трябваше да започнат през 2019 година, но след проблеми в разработката ето, че първите бройки ще бъдат при новите си собственици в самия край на 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини