Отидете към основна версия

7 357 14

Швейцарската армия избра G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g 300 cdi

Новият автомобил на швейцарските въоръжени сили ще бъде Mercedes-Benz G 300 CDI. Немският всъдеход е избран след серия тежки изпитания, в които са участвали още три други модела. G-Klasse е оценен като най-надеждният и прост за управление сред кандидатите.

Четирите високопроходими автомобила са тествани в пресечена местност, в райони на планински проходи, при ниски температури и в условия на бърза мобилизация с участие на войски.

G 300 CDI ще бъде използван за превоз на личен състав и оборудване във всякакви операции. Оборудван е с шестцилиндров дизелов двигател OM 642 с мощност 181 к.с. и въртящ момент 400 Нм, съчетан с петстепенна автоматична трансмисия, и достига максимална скорост 160 км/ч.

Благодарение на клиренса от 210 мм военната версия на G-Klasse може да преодолява бродове с дълбочина до 60 см. Допълнително преимущество му дава постоянното задвижване на четирите колела, понижаващата предавка и трите блокировки.

G 300 CDI ще замести досегашния армейски автомобил на Швейцария PUCH 230 GE. Двата модела са сходни като конструкция и дизайн, но Benz-ът е по-съвършен в технически план.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини