Last news in Fakti

23 Юли, 2013 12:46 7 338 14

Швейцарската армия избра G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g 300 cdi

Новият автомобил на швейцарските въоръжени сили ще бъде Mercedes-Benz G 300 CDI. Немският всъдеход е избран след серия тежки изпитания, в които са участвали още три други модела. G-Klasse е оценен като най-надеждният и прост за управление сред кандидатите.

Четирите високопроходими автомобила са тествани в пресечена местност, в райони на планински проходи, при ниски температури и в условия на бърза мобилизация с участие на войски.

G 300 CDI ще бъде използван за превоз на личен състав и оборудване във всякакви операции. Оборудван е с шестцилиндров дизелов двигател OM 642 с мощност 181 к.с. и въртящ момент 400 Нм, съчетан с петстепенна автоматична трансмисия, и достига максимална скорост 160 км/ч.

Благодарение на клиренса от 210 мм военната версия на G-Klasse може да преодолява бродове с дълбочина до 60 см. Допълнително преимущество му дава постоянното задвижване на четирите колела, понижаващата предавка и трите блокировки.

G 300 CDI ще замести досегашния армейски автомобил на Швейцария PUCH 230 GE. Двата модела са сходни като конструкция и дизайн, но Benz-ът е по-съвършен в технически план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Янкулов

    3 0 Отговор
    И новите джиповете в Българската армия са същите.
  • 2 Руснака Руския

    1 2 Отговор
    всички водещи армии отдавна преминаха към бронирани коли с подсилена броня срещу мини, а швейцарците войници ще се возят в обикновена кола! Господ да е с тях....

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Mercedes-Benz

    1 2 Отговор
    Най-добрия джип!
  • 4 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руснака Руския":

    G-class от много години има бронирана армейска версия,дори в нашата армия има такива. А и швейцарците не ги бъркат войните, почти винаги са неутрални, да не говорим че там като затворят проходите няма минаване с квото ще да си от сухопътните превозни средства. Също така едва ли ще те уведомят каква версия са закупили, не гледай снимките! ;)
  • 5 Владислав Димитров

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руснака Руския":

    Да ве те в Руската армия всичките УАЗ-ки-469 направо пръщят от броня.

    Коментиран от #10

  • 6 Виктор Христов

    1 2 Отговор
    Фермерите и кравите имат нужда от сено. На тях не им трябва сериозна бойна техника за това са избрали такава архаична каруца
  • 7 Easy ryder

    1 0 Отговор
    Интересно кои са били другите три модела???
  • 8 сасаа

    1 0 Отговор
    Стария е бил такъв, свикнали са с него.
  • 9 Съни Миланов

    1 0 Отговор
    Само аз ли забелязвам , че можел да прИодолява или това на всеобщия облик на нацията е маловажен факт .
  • 10 Руснака Руския

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Владислав Димитров":

    уазки ли? що не споменеш Газ-69 направо? Щом не си чувал, че днес сме 2013, а не 1970 и не си чувал за Газ-2330

    Коментиран от #11

  • 11 Владислав Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Руснака Руския":

    Да УАЗ-ки ! Учуден ли си ? До ден днешен в руската армия и полиция разните УАЗ-ки и ГАЗ-ки са така да се каже на въоръжение . Що се отнася до ГАЗ-2330 ( между другото тоя модел не е брониран) така наречения "Тигър" таъв може да видиш на живо , само на 9-то майския парад в Москва .

    Коментиран от #12

  • 12 Руснака Руския

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Владислав Димитров":

    последно - УАЗ-ки в армията или в полицията? а за кои "Газ-ки" говориш? за кой модел, че нещо не се сещам.... Що се отнася до ВОЕНЕН Газ-2330, той е брониран, половината от произвеждащи се Тигри за полицията също са бронирани в различно ниво на защита, според предназначението. И не че нещо, ама Тигъра се произвежда от 2005-та, Уаз-ките не се купуват за армията вече от 2 години ама ти продължавай да си живееш в 70-те))))

    Коментиран от #13

  • 13 Владислав Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Руснака Руския":

    Пътувал съм много по руските пътища и съм срещал и виждал много военни автоколони ! Е как не можах да видя поне един ГАЗ-2330 ? Офицерския състав движи с УАЗ-469 и тук таме със зелени "Патриоти". Войниците се возят с разни ГАЗ-66 , ЗИЛ-131 и Камази с Урали също така се срещат. Освен това почти всички полицейски патрулки в провинцията са на базата на УАЗ и ВАЗ а спец авто-заковете са модифицирани ГАЗ-3307. Става въпрос за 2012-2013 г. и по-назад. Какви тигри ? Какви 5 лева ? Ти лично къде си ги виждал ? По различни ато-списания и по телевизора ли ? Слез малко на земята ,свали розовите очила и се върни пак в 2013 г. че нещо много напред си избързал.

    Коментиран от #14

  • 14 Руснака Руския

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Владислав Димитров":

    в някои ремонтни/радисти/помощни части сигурно останаха Уаз-ки - те не се купуват вече от няколко години за армията, причината е точно тази, заради която се смея на швейцарците - не отговаря на изисквания на съвременна война, колата не е бронирана, ако се бронира, става още по-зле. Затова всички армии преминаха към бронирани джипове, Русия разработваше Тигр от началото на 2000-дните, от 2005-та Тигъра влезе в серия. Първите Тигри в армията заминаха за най-воюващата 58-ма армия. Сега се разглежда нов вариант - ВПК Волк. Уаз-ки, Газ-66, Зил-131 - това са коли, които останаха от едно време и сега с ударни темпове се заменят с Тигъра, новите Камази и Урал-и.