Отидете към основна версия

4 232 18

Шефът на BMW е на мнение, че почти всички обичат дизайна на XM

  • bmw-
  • xm-
  • дизайн-
  • m3-
  • m4

Това помага на марката да се развива

През последните години BMW получава изключително много критики относно дизайна на своите автомобили, но това не спира дизайнерите на компанията да изненадват с нови проекти, които хората посипват с критика. Последният такъв е M2, а преди това подобно нещо се случи при дебюта на XM, 7 Series, M3/M4 и общо взето почти всички модели представени през последните 3 години.

По време на премиерата на новата 7 Series в САЩ, Оливър Ципсе проговори за екстравагантния дизайн на компанията и заяви, че той ще остане още дълго. Той спомена, че дизайна на М3/М4 и ХМ е свършил своята работа спечелвайки нови клиенти и помагайки на компанията да порасне.

“Ако искате да имате модерен, ориентиран към бъдещето дизайн, автоматично ще получите спор и разбира се, ние искаме това. Това не означава, че хората няма да го купят и разбира се, искаме да започнем дискусия за „Какво правят тук?„. Виждаме много от това с XM. Тук има много дискусии, но почти всички го обичат. ”

Главният в BMW разкри, че тази стратегия е изградена след анализ на BMW 7 Series E65, която бе направена от Крис Бенгъл. Тя също не бе приета особено добре, но продажбите ѝ надминаха тези на предходното поколение на модела. От BMW смятат, че именно този спор за дизайна е поставил марката в заглавията.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.

Свързани новини