Отидете към основна версия

40 738 46

Нов списък с най-надеждните употребявани автомобили

  • автомобили-
  • втора употреба-
  • надеждност-
  • honda-
  • mitsubishi-
  • opel

 

Всяка година различни компании и агенции провеждат изследвания, според които се определят най-надеждните употребявани автомобили. Сега ви представяме поредното такова, което е изготвено от британското издание What Car? и застрахователното дружество Warranty Direct.
 
Рейтингът е съставен въз основа на специален индекс, получен от отчетените повреди, средната цена на ремонта и времето, загубено за престой на колата в сервиз за отстраняване на повредата. В изследването е използвана статистика, взета от 50 000 автомобила.
 
Най-напред специалистите от Warranty Direct съставят списък с най-надеждните марки и модели автомобили. В тази своеобразна ранглиста попадат 38 производителя, като разглежданите автомобили са на възраст от три до осем години.
 
Първото място в класацията на Warranty Direct се печели от японската компания Honda. Интересното е, че именно Honda е фирмата, която печели тази класация за осма година подред. Малко изненадващо, но на второ място се класира друга японска компания - Suzuki.
 
Третата позиция е отредена за корейците от Hyundai, а десетката се допълва от Subaru, Toyota, Lexus, Chevrolet, Mitsubishi, Ford и Mazda. Наличието на богата моделна гама с различно качество кара експертите от Warranty Direct да направят и втори списък, този път с най-надежден модел.

Там лидерската позиция се разделя от два автомобила - Mitsubishi Lancer и Opel Agila. Изненадите не свършват до тук. Останалите седем модела, които допълват топ 10 са Citroen C1, Mazda MX-5, Suzuki Alto, Honda Jazz, Ford Fiesta, Toyota Aygo, Honda HR-V и Volkswagen Fox.
 
Всички тези автомобили се продават и на територията на нашата страна, а как се движат в ценово отношение, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини