Отидете към основна версия

5 634 11

Lexus подготвя грамаден кросоувър

  • lexus-
  • lt-
  • tx

Според предварителни прогнози той ще носи името LT или TX

Докато Toyota се готви за премиерата на кросоувъра Grand Highlander, която е насрочена за 8 февруари 2023 г., Lexus работи върху подобен модел, но от премиум клас. Според предварителни прогнози той ще носи името LT или TX.

Уеб порталът Best Car, който е специализиран в изнасянето на вътрешна информация за нови японски марки, сподели нови подробности и публикува неофициални рендери на големия SUV. Очаква се иновацията да бъде разсекретена през пролетта на 2023 г.

Lexus LT/TX ще бъде съплатформеник с Toyota Grand Highlander. Той ще се основава на модулната архитектура TNGA-K с напречно разположение на мотора, а двигателната гама ще включва 3.5-литров V6, който ще работи в хибридна схема заедно с електрически двигател на задната ос.

Интериорът на бъдещия голям Lexus ще бъде триредов. Според изобразяването на The Best Car Web, той ще получи радиаторна решетка без рамки в стила на новия LX, LED лента, свързваща фаровете, единичен заден стоп, "плаващ покрив" и задни колони, които внушават асоциации с Range Rover Velar.

Що се отнася до гореспоменатата Toyota Highlander с префикс Grand, тя ще заеме ниша между сегашния Highlander с три реда и по-голямата Sequoia. Toyota за първи път потвърди предстоящото пускане на големия кросоувър едва през декември, въпреки че за това се говори от 2020 година, когато беше патентовано името на модела.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.

Свързани новини