Отидете към основна версия

4 912 37

Mercedes спира поддръжката и резервните части за колите си в Русия

  • mercedes-
  • русия-
  • резервни части-
  • поддръжка

Тежки мерки за собствениците на коли в страната

Mercedes нанесе пореден удар върху Русия след като обяви, че ще спре поддръжката на повечето си сервизни програми за автомобили от марката. Освен това, германците ще спрат и достъпа до системите и софтуера за настройка и диагностика на автомобили за представителствата и сервизните центрове в страната. За регистрация в системата се използва лицево разпознаване и точна локация, което ще направи заобикалянето на тези мерки почти невъзможно.

Информацията за това идва от Съюзът на автомобилните услуги в Telegram, които се позовават на писмо от Mercedes-Benz RUS JSC. И ако това не е достатъчно, скоро от Mercedes временно са спрели доставките на резервни части от основния си склад. Припомняме, че след затварянето на завода на марката в Русия и изтеглянето ѝ от руския пазар, германците съобщиха, че за части ще се чака до 6 месеца.

Последният удар, който от компанията са нанесли е свързан с официалната поръчка на дубликат на ключа от представителства на марката. Сервизните центрове нямат възможност да се свържат с централата на компанията за направата на нови ключове, а направата им без тяхно знание е забранено.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 41 гласа.

Свързани новини