Отидете към основна версия

6 281 10

Citroen представя евтин електромобил през следващия месец

  • citroen-
  • c3-
  • peugeot-
  • dacia-
  • spring

Електрическа версия на C3 ще дебютира в Индия

Citroen ще представи изцяло електрически вариант на C3 през месец февруари, но към момента този модел ще се продава само в Индия. Не е ясно дали от френската компания имат планове да продават същия модел и в Европа. Ако това се случи, то новото eC3 вероятно ще използва технологии подобни на тези в продаващото се от няколко години е208 на Peugeot, които пък от своя страна се предлагат и при Corsa.

Изпълнителният директор на Citroen отказа коментар по темата дали електрическа версия на C3 ще се произвежда или продава в Европа, но очакваме това да стане ясно на малко по-късен етап. Подобен ход на Citroen би поставил пряка конкуренция между eC3 и Dacia Spring, която може да се похвали с над 40 хиляди продажби през 2022 година и над 100 хиляди сделки от началото на продажбите си през пролетта на 2021 година.

Според информация от непотвърдени източници, индийската версия на електрическия Citroen ще се предлага с 30кВч батерия с неясен към момента пробег. Припомняме, че батерията при Spring е с капацитет от 26.8кВч и осигурява пробег до 234 километра според WLTP стандарта, който се използва в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.

Свързани новини