Last news in Fakti

14 Януари, 2023 13:00 6 268 10

Citroen представя евтин електромобил през следващия месец

  • citroen-
  • c3-
  • peugeot-
  • dacia-
  • spring

Електрическа версия на C3 ще дебютира в Индия

Citroen представя евтин електромобил през следващия месец - 1

Citroen ще представи изцяло електрически вариант на C3 през месец февруари, но към момента този модел ще се продава само в Индия. Не е ясно дали от френската компания имат планове да продават същия модел и в Европа. Ако това се случи, то новото eC3 вероятно ще използва технологии подобни на тези в продаващото се от няколко години е208 на Peugeot, които пък от своя страна се предлагат и при Corsa.

Изпълнителният директор на Citroen отказа коментар по темата дали електрическа версия на C3 ще се произвежда или продава в Европа, но очакваме това да стане ясно на малко по-късен етап. Подобен ход на Citroen би поставил пряка конкуренция между eC3 и Dacia Spring, която може да се похвали с над 40 хиляди продажби през 2022 година и над 100 хиляди сделки от началото на продажбите си през пролетта на 2021 година.

Според информация от непотвърдени източници, индийската версия на електрическия Citroen ще се предлага с 30кВч батерия с неясен към момента пробег. Припомняме, че батерията при Spring е с капацитет от 26.8кВч и осигурява пробег до 234 километра според WLTP стандарта, който се използва в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факултето

    7 2 Отговор
    Ами за нас?
  • 2 Теле

    7 10 Отговор
    У загиващата европа всичко ще е евтино

    Коментиран от #5

  • 3 спринг е дърво

    13 2 Отговор
    ако има малко старание и поне 50kw батерия ситроена ще дръпне много.

    Коментиран от #10

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 0 Отговор
    НЕЯСЕН пробег,
    НЕЯСНА цена,
    НЕЯСНО ще се предлага ли в Европа,



    БЛАГОДАРИМ ЗА РАЗЯСНЕНИЯТА ‼️
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Стоян Александров

    15 7 Отговор
    Отново позор. Ситроен няма да се продава в Европа, А ЗАЩО ЛИ, А В ИНДИЯ, А ЗАЩО ТАМ ? АЛОООООО ЕВРОПАТАААААА ЗАТРИВАТЕ СЕ ХЕПТЕММММ. ИДИЙЦИТЕ ВЕЧЕ ПРОИЗВЕЖДАТ В ПЪТИ ПО- ЕВТИНИ ЕЛ. КОЛИ БЕЕЕЕЕЕЕ И В ПЪТИ ПОВЕЧЕЕЕЕ. ЗАТРИВАТЕ ЕВРООАТА С БЯСНА СКОРОСТ. СИТРОЕН НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ Е БИЛА И НЯМА ДА БЪДЕ ЕВТИНА КОЛА. СИТРОЕН СА НИКАКВИ КОЛИ СПРЯМО ДРУГИТЕ....ОК. А В ИНДИЯ СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА ТОТАЛЕН ПРОВАЛ....ОК
  • 7 Двойно ножче

    10 1 Отговор
    От кой китайски модел ще го копират електрокара?! Щото БалканКар вече го няма! И сигирно ще е с вградени и несменяеми батерии, т.е. евтин електрокар за еднократна употреба! Като еднодневките на Gilette, които обаче са по-скъпи от класическите от 1950-те, които още бръснат безотказно и безаварийни!

    Коментиран от #9

  • 8 Асен на Айшето

    7 1 Отговор
    А за индийските анклави "Факултето", "Татарли", "Столипиново", "Маскуда", "КуцКорн", ...... няма ли да има?! Да знам дали да продавам каруцата с кончето, което много п.ъ.р.д.и при движение и могат да го обяват за еко-враг на народа и да го интернират в някоя БКП-мутро-кланница! Мислех да си внеса от брадчедите рикша, ама ако и мене ме нарочат че много п.ъ.р.д.а - става по-лошо и от времето на брадчеда Тошо!
  • 9 един от стадото

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Двойно ножче":

    първо. Нека се пофаля. Изкарах 10 от 10 на куиза, може и леко на късмет да е. Тройка на изпит се вади на късмет, ама чак пък шестица. Фторо- Биг детронира Жилет във последната си серия на еднодневките. Бръсне като наточена коса люцерна. Щом ти харесват старите технологии на бръснене няма проблем. И щом можеш да им отделяш половин час. Каро ли мажеш или си на сапун още. Не се обиждаш нали. Още помня Полсилвера в казармата. В същност не беше толкова лошо ножче, но после минах на френското Рубие и сега съм на BIG
  • 10 Ракета Пейтриът

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "спринг е дърво":

    Прежака е 50-ка и е една малка ракетка!