Отидете към основна версия

11 182 13

Dacia подготвя нов кросоувър, който ще е по-евтин от Duster

  • dacia-
  • нов модел

Renault Group и в частност, румънското им подразделение Dacia, започна разработката на евтин компактен кросоувър. Новият модел трябва да се появи през 2026 г. Това стана известно от публикация на френското издание L'Automobile, които се позовават на източници от румънската марка .

Бюджетният кросоувър се планира да се продава в Европейския съюз под марката Dacia, въпреки че е възможно в редица други страни моделът да бъде представен под марката Renault. По отношение на размерите моделът ще заеме нишата между електрическия кросоувър Dacia Spring и популярния Duster .

Очаква се кросоувърът на Dacia да бъде изграден на платформата CMF-B, а дължината му ще бъде около четири м. Дизайнът на автомобила ще бъде направен в новия фирмен стил на марката - с голям брой нарязани повърхности , удължени калници и Y-образни светлини. Между другото, външният вид на третото поколение Dacia Duster също ще бъде решен по този начин.

Също така се посочва, че компактният кросоувър на Dacia ще бъде електрифициран. Най-вероятно той ще получи хибриден силов тракт със системна мощност от 140 конски сили, който ще бъде заимстван от седемместната Dacia Jogger , но не е изключена и появата на изцяло електрическа версия на модела.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.

Свързани новини