Отидете към основна версия

6 990 12

Toyota представи нова голяма „джипка“

  • toyota-
  • highlander-
  • grand highlander-
  • джипка

Grand Highlander ще се продава в САЩ

Toyota Highlander е най-големия всъдеход, който японците предлагат в Европа. Моделът идва директно от САЩ, където по-рано днес бе представена негова по-голяма версия наречена Grand Highlander. Както подсказва и името, тя е с по-големи размери, предлага седем места, повече екстри, повече пространство и бива определяна като среден по размер SUV в САЩ.

„Джипката“ разчита на 2.5-литров бензинов двигател, като също така се предлага с 2.5-литров хибриден тракт, който при най-високите нива на изпълнение предлага 367 конски сили и 542 нютон метра въртящ момент. Ускорението до 100км/ч отнема около 6.5 секунди, а всъдеходът е способен да тегли до 2.27 тона.

По отношение на мястото в интериора, багажникът предлага до 2775 литра обем при спуснати седалки или с близо 400 литра повече от стандартния Highlander. Освен седемте седалки, могат да бъдат намерени още 13 поставки за чаши, седем USB Type-C порта, както и всякакви други екстри като подгрев и обдухване на седалките, както и памет и електрическа настройка.

Екстериорът е по-различен от този при Highlander и е дело на дизайнерско студио в Калифорния. Предницата се отличава драстично с нови светлини и решетки, както и задната част, докато страничната линия е подобна на тази при по-малкия брат.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини