Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 14:33 6 935 12

Toyota представи нова голяма „джипка“

  • toyota-
  • highlander-
  • grand highlander-
  • джипка

Grand Highlander ще се продава в САЩ

Toyota представи нова голяма „джипка“ - 1

Toyota Highlander е най-големия всъдеход, който японците предлагат в Европа. Моделът идва директно от САЩ, където по-рано днес бе представена негова по-голяма версия наречена Grand Highlander. Както подсказва и името, тя е с по-големи размери, предлага седем места, повече екстри, повече пространство и бива определяна като среден по размер SUV в САЩ.

„Джипката“ разчита на 2.5-литров бензинов двигател, като също така се предлага с 2.5-литров хибриден тракт, който при най-високите нива на изпълнение предлага 367 конски сили и 542 нютон метра въртящ момент. Ускорението до 100км/ч отнема около 6.5 секунди, а всъдеходът е способен да тегли до 2.27 тона.

По отношение на мястото в интериора, багажникът предлага до 2775 литра обем при спуснати седалки или с близо 400 литра повече от стандартния Highlander. Освен седемте седалки, могат да бъдат намерени още 13 поставки за чаши, седем USB Type-C порта, както и всякакви други екстри като подгрев и обдухване на седалките, както и памет и електрическа настройка.

Екстериорът е по-различен от този при Highlander и е дело на дизайнерско студио в Калифорния. Предницата се отличава драстично с нови светлини и решетки, както и задната част, докато страничната линия е подобна на тази при по-малкия брат.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гола вода са..

    12 23 Отговор
    Пазарът им свърши..
  • 2 Нормален

    16 3 Отговор
    Карал съм актуалния модел и мога да кажа, че ми допадна доста.Малко волана е излишно лек, но с това се свиква.Возията е много добра.

    Коментиран от #3

  • 3 Хихихи..

    11 28 Отговор

    До коментар #2 от "Нормален":

    Не ти знам мярката за "нормалитет",но ще се повторя,Пазарът им свърши,непродаваеми са вече.По чисто икономико-пазарно-политически причини..

    Коментиран от #4

  • 4 Смех 😆🤡🤣

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихи..":

    Дали цяла Африка Близък Изток Дялечен Изток Азия Океания Латинска и Северна Америка
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    16 5 Отговор
    ТВА СИ Е ПИКАПА ТОЙОТА ТУНДРА
    ... СЪЩАТА ПЛАТФОРМА , БЕЗ БЛОКАЖИТЕ НА ДИФЕРЕНЦИАЛА .. И БЪРЗА-БАВНА СКОРОСТНА КУТИЯ
    ..... ДАНО ДОЙДЕ СЪС ВСИЧКИ ПАКЕТИ , ЗА ДА
    ПОКАРАТЕ И ВИЙ ХУБАВА КОЛА ( И ПАК ЗАВИСИ ОТ ЦЕНАТА)
    ....
  • 6 Мнение

    21 4 Отговор
    За ежедневно градско е огромно, особено в тесните софийски улици. По-добре Корола или CHR-а. Това чудовище е да вози тулупи като Плейбойков Двеста от село Банкя.

    Коментиран от #7

  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    И НА ПРАКТИКА , ОТ ТИЯ 7 СЕДАЛКИ , ЗАДНИТЕ 3 СА ВИНАГИ ПРАЗНИ И СПУСНАТИ
    .....
    ТОЙОТА 4RUNNER С 5 СЕДАЛКИ Е ПО КОМПАКТЕН
    .... + КАТО ПУСНЕШ ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ И СТАВА
    СПАЛНЯ 2 МЕЪРА ДЪЛГА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мел

    17 20 Отговор
    Трябва да им се призне на Тойота едно нещо, държат да правят грoзни коли и никой не може да ги отклони от тази им цел.
  • 10 Смешно

    1 4 Отговор
    Май единствено дизайнерското студио в Калифорния работят кадърно и добре. Този СУВ изглежда чудесно както екстериорно,така и интериора, за разлика от стандартния Хайлендър,дето се продава и в България,който е някаква зализана грозотия.
  • 11 Леля Гошо

    3 0 Отговор
    Ако не ходите на тежък офроуд и живеете в околностите на София, трудно ще намерите по-добра оферта. Сменил съм много автомобили, но най съм доволен от четирите Тойота и двата Лексуса които съм притежавал. Всъщност двата Лексуса все още са в семейството. Доволен съм и от Хонда, Мазда са приятни автомобили докато са нови, за Мерцедес и БМВ имам смесени чувства, имах едно Ауди и бързо го продадох, не е моята кола но разбирам защи има почитатели, всичко друго е пълна скръб, тестикул.
  • 12 Нашия

    3 0 Отговор
    Старото ми Дискавъри 2 е с капацитет на теглене 3500 кг.Няма вече нови нормални джипове.Всичко е печалба и безумни еко простотии ...