Отидете към основна версия

2 420 11

Вярвате или не, новата E-Klasse на Mercedes ще поддържа TikTok и Angry Birds

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • екстри

Mercedes-Benz публикува първите снимки на интериора на новата E-класа, а именно петото поколение, което е с вътрешнозаводски индекс W214 за седана и S214 за по-практичното комби. Въпреки че никой до момента не е поискал E-Klasse, която може да стартира TikTok и Angry Birds, и двете приложения са налични в най-новата и най-технологична E-Klasse, която някога е съществувала.

Шофьорът може да използва и вградената селфи камера за Webex и Zoom. Предаването на изображение обаче не е налично по време на шофиране, за да се избегне разсейването на водача. Порталът за развлечения ZYNC и браузърът Vivaldi също трябва да се споменат. Тези приложения могат да бъдат достъпни в автомобили от серия 214, оборудвани с наличния пакет Entertainment, известен също като MBUX Entertainment Plus.

Споменатият пакет включва необходимия хардуер за стартиране на гореспоменатите приложения, услуги за свързване на Mercedes me, както и пакет за интернет данни, доставяни от трета страна. Комуникационният модул използва 5G стандарта. Както можете да видите от снимките, новият Mercedes-Benz може да бъде конфигуриран с дисплей за пътници.

Защо пътникът отпред има нужда от такова нещо, когато всеки носи мобилен телефон в себе си през цялото време? Въпросният дисплей е предназначен предимно за видео съдържание от развлекателния портал ZYNC. Не знам за вас, но за нас това изглежда е идеалната рецепта против прилошаване по време на пътуване.

Някога опитвали ли сте да използвате телефон или да четете книга за повече от пет минути в движещо се превозно средство? Да, това усещане за замайване тук вече няма да го има.

Серията 214 е планирана да пристигне при европейските дилъри това лято, а при дилърите в САЩ през есента като модел за 2024 г. И още нещо - компанията допълнително подслажда сделката с активното амбиентно осветление със звукова визуализация.

Под звукова визуализация немският автомобилен производител има предвид промените в околното осветление, които следват ритъма на песента, която слушате в колата.

Новост е и функцията „Just Talk“ например, която представлява интелигентна система за гласово управление, която не изисква ключовите думи „Hey, Mercedes“, за да изпълни вашата команда. Можете просто да кажете колата да намали температурата или да смени радиостанцията на каквото ви харесва и това ще бъде сторено.

Най-вероятно последната Е-класа с двигател с вътрешно горене, серията 214, ще се предлага стандартно като 48-волтов мек хибрид. Plug-in хибриди естествено също ще има. Лошата новина обаче е, че Mercedes-Benz няма да предлага опция с V8 мотор, или поне така предричат слуховете.

Съобщава се, че AMG 63 ще разполага с редови шестцилиндров турбо plug-in хибриден задвижващ механизъм. Говори се и, че AMG 53 ще е с четирицилиндров турбо plug-in хибриден мотор.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини