Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 16:39 3 098 6

Mercedes готви по-малка G-Klaase

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • eqg

Кросоувърът ще дебютира през 2026 година

Mercedes готви по-малка G-Klaase  - 1

Mercedes се готви да представи по-малък брат на един от най-старите си модели G-Klasse. Новината за това идва от германското издание Handelsblatt. Според доклада, е виновник за това е изпълнителният директор на компанията Ола Калениус, която е и движещата сила в проекта. Все още не е ясно как точно ще се казва новият модел и дали ще бъде физически свързан с по-голямата G-Klasse.

Очаква се по-малкият модел да споделя платформата си със следващото поколение CLA, GLA и GLB.Според информацията, новият кросоувър няма да бъде много по-къс от настоящата G-Klasse, но пък ще бъде много по-нисък и съответно с много по-малък клиренс. Това ще се отрази и на способностите му извън пътя, които няма да са на водеща позиция при разработката.
Очаква се проектът да види бял свят през 2026 година и да се продава заедно със стандартната G-Klasse и нейния електрически еквивалент EQG. Заедно с бензиновата версия на по-малкия кросоувър се очаква да видим и електрически вариант с неясни към момента характеристики.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    10 2 Отговор
    Ко е това “Klaase” веееее? 😆🤦‍♂️ Мисиркииии!
  • 2 .......................

    5 6 Отговор
    Ако ще го продават пак на хиляди евро , да си го карат . Дачия е колата !
  • 3 Франкоффон🇨🇵🤟👊

    5 7 Отговор
    Не ни занимавайте с тия немски баклюци
  • 4 Гошо

    3 5 Отговор
    Тя сегашнота сякаш е много голяма .......
  • 5 Който

    11 3 Отговор
    иска малък G клас може да си купи Suzuki Jimny oще днес без да чака до 2026.
  • 6 9766

    2 0 Отговор
    Според мен това ще доведе до поскъпване на Suziki Jimny-то, както се получи и при Golf след появата на А-klasse... Който има пари и иска да се покаже, никога няма да си вземе Suzuki, и обратното - който не иска да дава повече пари, само за да плаща марка, никога няма да си вземе Mercedes. Със сигурност от Mercedes са си написали домашното и много добре знаят на кого и колко от този автомобил ще продадат.