Отидете към основна версия

7 601 35

Първи подробности за новата Toyota RAV4

  • toyota-
  • rav4

Toyota започна разработката на новия RAV4. Шестото поколение на най-популярния кросоувър в света ще се появи през втората половина на 2024 година и ще влезе в продажба в края на следващата година или в началото на 2025-а. Това съобщава австралийския сайт The Drive, позовавайки се на източници от компанията.

Информацията беше индиректно потвърдена и от вицепрезидента на Toyota Australia Шон Хенли. Според него в момента чакането за някои версии на Toyota RAV4 е повече от година, а сега, в случай на поръчка на този кросоувър, австралийците вече ще могат да получат новото поколение.

Ясно е също, че новата Toyota RAV4 ще влезе в производство от октомври 2024 г. Кросоувърът ще запази платформата TNGA, но екстериорът ще бъде сериозно променен. Освен това за автомобила се подготвят нова мултимедийна система и подобрени технологии за активна безопасност.

Напълно възможно е Toyota да се откаже от чисто бензиновата версия на модела, ако не в целия свят, то поне на определени пазари, един от които ще е Европа. Дизел, естествено, не се предвижда. Във всеки случай стандартните и презареждаемите хибриди ще останат в гамата.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини