Отидете към основна версия

41 234 43

Pimp my ГАЗ

  • газ-69-
  • isuzu-
  • trooper-
  • тунинг

Когато започват разработката на нов автомобил с повишена проходимост през 1946 г., конструкторите на Горковския автомобилен завод надали са допускали в какво ще се превърне творението им близо седем десетилетия по-късно. Първите опитни образци ГАЗ-69 носят името "Труженик" и имат претенции за всичко друго, но не и за показност. Оранжевият всъдеход на снимките от своя страна трудно може да остане незабелязан дори на изложението SEMA в Лас Вегас. Въпреки това собственикът остава верен на историята и го е кръстил "Ударник".



Обективността изисква веднага да бъде отбелязано, че ако не се брои каросерията автомобилът има твърде малко общо с легендарния ГАЗ-69. За донор е взет Isuzu Trooper от 2000 г. с къса база, избран заради практически еднаквото междуосие. 3.5-литровият V6 с мощност 215 к.с. е комплектован с автоматична трансмисия.



Trooper-ът е купен от Германия с лек удар в предницата, но без никакви щети по важните възли и агрегати. Съхранени са всички фабрични сглобки, рамата, електрониката и окабеляването. Каросерията от ГАЗ-69 е абсолютно нова, открита случайно в консервирано състояние.



Въпреки крещящия цвят, сутеньорските джанти и модерната аудиосистема собственикът държал на автентичния външен вид на ГАЗ-ката, която запазила всъдеходните си качества. Салонът обаче е претапициран от нулата.



Работата по проекта е отнела 3 години - от дизайна, през напасването на частите до песъкоструйката и боядисването. Внимание е отделено на най-дребните детайли.



Резултатът е ГАЗ-69, модел 1957 г., с всички глезотии на съвремието - серво на волана, ABS, централно заключване, камера за движение на заден ход и т.н. Автоматичната скоростна кутия има два режима - зимен и спортен. Запазена е и раздатката с понижаващи предавки. Финалния щрих добавят 22-цоловите джанти, купени от Щатите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини