Отидете към основна версия

7 230 26

Новият VW Passat – какви двигатели да очакваме?

  • vw-
  • volkswagen-
  • passat-
  • b9

Деветото поколение на модела ще дебютира през тази година

Снимки:AutoExpress

Volkswagen Passat отбелязва своята 50-та годишнина през 2023 година и това ще бъде отпразнувано по най-добрия начин за феновете на модела, а именно с пускането на пазара на новото девето поколение. Модификацията позната с индекса B9 трябва да дебютира след броени седмици, а в интернет вече се появиха и първите данни относно задвижването и характеристиките на новия Passat.

Според информация на британците от AutoExpress, дизеловият двигател ще остане в гамата на практични модел, като ще продължи да се предлага с мощност от 150 конски сили при по-слабия 2.0-литров мотор и 200 конски сили при върховия дизел, който ще може да се комбинира и със системата за задвижване на четирите колела – 4MOTION. Очаква се същите възможности да се предлагат и за повдигнатия Alltrack, който вероятно ще дебютира на малко по-късен етап.

Въпреки, че запазват добре утвърдения дизелов двигател, германците ще насочат вниманието си към бензинови двигател и по-конкретно плъг-ин хибридните версии. Очаква се базовият e-Hybrid модел да разполага с около 200 конски сили, а по-мощен GTE модел да се появи на по-късен етап с дори още повече мощност. Към момента хибридният Passat разчита на 13кВтч батерия, която вероятно ще бъде заменена от по-голяма, за да предостави повече пробег.

Тази информация все още не е потвърдена от Volkswagen и вероятно ще остане така до премиерата на модела, чиято дата все още е недоуточнена. По отношение на визията, новият Passat ще се отличава от своя предшественик с изцяло нови светлини, както и дизайн насочен повече към аеродинамиката и по-облите форми. Както вече сме ви разказвали, вероятността да видим единствено комби версия е изключително голяма, съдейки по това, че при настоящото поколение вече не се предлага седан за европейските пазари.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини