Отидете към основна версия

14 530 18

Чакаш 3 години за доставка, а колата ти „умира“ само 48 часа след това

  • rivian-
  • r1s-
  • несполука-
  • история-
  • блокиране-
  • чупене

Собственик на Rivian R1S разкри своята история

През 2020 година Чейс Мерил запазва своя Rivian R1S и дава малко капаро, което да му осигури място сред чакащите. Мъжът чака цели три години, за да получи своя всъдеход само преди няколко седмици. За съжаление еуфорията от доставката приключила твърде бързо, след като „джипът“ за 80 хиляди евро блокира и не може да помръдне,

Оказва се, че мъжът без да иска е активирал функция свързана с безопасността, която не позволява на всъдехода да се движи. За съжаление тази грешка му струвала около 2000 евро в разходи за пътна помощ до най-близкия сервиз на марката. За капак се оказало, че вместо да се откарва колата до сервиза, мъжът е можело просто да рестартира системата и колата да заработи нормално отново.

От Rivian направили тази процедура безплатно и първоначално накарали мъжът да покрие единствено разходите за транспорт, но на по-късен етап след големия медиен интерес, компанията решила, че ще покрие и тези разходи. Точно когато Мерил решил, че всичко е приключило и е получил готовата си за шофиране кола, върху дисплея се показало съобщение за грешка, която трябва да бъде поправена в сервиз.

Въпреки несполуките с Rivian, мъжът твърди, че харесва продуктите им и се надява компанията да се развива, просто не иска той да е човекът върху който новите модели да бъдат изпробвани.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.

Свързани новини