Отидете към основна версия

12 866 28

Суперкарът Mercedes SLC заменя SLS AMG

  • mercedes-benz-
  • sls amg-
  • slc-
  • c190

В немските автомобилни медии гръмна новината, че през март следващата година Mercedes-Benz спира производството на суперкара SLS AMG. Пенсионирането на този расов автомобил се налага, за да бъдат освободени производствени мощности за нов спортно ориентиран автомобил, който по всяка вероятност ще бъде обозначен с индекс SLC. В момента проектът, който носи вътрешнозаводско обозначение C190, се намира в доста напреднал стадий на разработка. Камуфлажна кола беше засечена по време на тестове на пистата "Нюрбургринг" (долните две снимки). На база на шпионските фотографии из интернет веднага се разпространиха какви ли не рендери по темата. Най-достоверните два от тях според нас ви представяме сега.

Иначе станаха известни и някои други подробности около бъдещото суперкупе на Mercedes-Benz. По предварителни данни SLC ще е по-малък, по-лек и по-евтин от SLS AMG. Идеята новата кола да се превърне в пряк конкурент на Porsche 911. По неофициална информация SLC ще разполага с четирилитров осемцилиндров двигател с два турбокомпресора. Мощността му в базовата версия ще е 485 к.с. Ще се предлагат и две по-мощни версии - SLC S с 550 коня и най-наточената Mercedes-Benz SLC Black Series - вариант, който ще притежава мощност от 585 конски сили. Каросерията на SLC ще е стоманена, а не алуминиева или карбонова.

Последното се прави с цел да се намали крайната цена на продукта. Заради това и вратите ще са нормални, а няма да са като на SLS AMG тип "крило на чайка". Все още от Daimler AG не са съобщили цена на новия модел, но се спекулира със сума около 110 000 евро, което е доста по-малко от парите, необходими за нов SLS AMG. Дори употребяван SLS AMG се предлага у нас за повече пари.

По всяка вероятност официалната премиера на SLC (C190) ще се състои в началото на следващата година по време на някое от големите автомобилни изложения. Производството пък ще започне в края на 2014-а или в началото на 2015 година, като до тогава ще бъдат пренастроени конвейерите на завода в немския град Зинделфинген.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини