Отидете към основна версия

4 374 11

W12 и различен дизайн за всъдехода на Bentley

  • bentley-
  • exp 9 f-
  • кевин роуз-
  • люк донкерворке

Луксозният кросоувър, по който работят инженерите на Bentley, ще дебютира през 2016 г., става ясно от интервю с маркетинговия директор на компанията Кевин Роуз за Automotive News. Автомобилът ще се оборудва с 12-цилиндровия W-образен битурбодвигател на Volkswagen Group с обем 6.0 литра и мощност 650 к.с. Роуз намеква и за възможна седемместна модификация на всъдехода.

Голямата новина в интервюто обаче засяга външността на автомобила, която отнесе тежки критики както от специалистите, така и от публиката на салона в Женева миналата година, където бе представен прототипът EXP 9 F. След решителната намеса на главния дизайнер Люк Донкерворке оформлението на концепта е било напълно отхвърлено и серийният модел няма да прилича почти по нищо на него.



Освен върховата модификация с W12 от Bentley разработват също хибридна версия, чийто електромотор най-вероятно ще бъде комбиниран с 4.0-литровия битурбо V8, с който в момента се оборудва Continental GT.

Идеята за дизелова версия все още не се приема еднозначно. Ако все пак бъде взето решение за производството на такъв всъдеход, най-силните претенденти за място под предния капак са 8- и 10-цилиндровите TDI-мотори на VW Group.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини